Генсек ООН пообіцяв піднімати питання Савченко на зустрічах з росіянами

Середа, 23 березня 2016, 08:37

Генсек ООН Пан Гі Мун висловив стурбованість щодо ситуації навколо народного депутата, української льотчиці Надії Савченко.

Про це він заявив на зустрічі в штаб-квартирі організації з постпредом України при ООН Володимиром Єльченком, повідомляє прес-служба постпредставництва України в ООН.

"Відзначено, це питання і надалі буде підніматися ним (генсеком ООН) при зустрічах з російськими високопосадовцями", - відзначили в повідомленні.

Генеральний секретар запевнив, що Україна може розраховувати на його підтримку.

На зустрічі Єльченко поінформував Пан Гі Муна про оголошений в Росії вирок Савченко і зазначив, що "неправомірне рішення російського суду у вигляді 22 років позбавлення волі Савченко базується на сфабрикованих матеріалах слідства".

Єльченко також зазначив, що справа Савченко, як і інших українських політичних заручників, яких незаконно утримує Кремль, є наочною демонстрацією того, що в Росії відсутнє правосуддя - "є лише гібридне судочинство як елемент гібридної війни проти України і загальнолюдських цінностей".

Під час зустрічі постпред також повідомив про ініціативу президента України про якнайшвидше повернення Савченко в Україну.

Українська правда