Глава ЦРУ побував у Москві в березні до виведення її військ з Сирії

Вівторок, 29 березня 2016, 06:57

Директор Центрального розвідувального управління США Джон Бреннан побував в Москві на початку березня.

Про це повідомили російські інформагентства з посиланням на заступника міністра закордонних справ Олега Сиромолотова, пише Reuters.

Сиромолотов - який носить звання генерала армії і був переведений в МЗС РФ з посади керівника Служби контррозвідки ФСБ - запропонував не пов'язувати приїзд керівника американської спецслужби з оголошеним 14 березня виведенням частини російського військового угруповання з Сирії.

"Події - візит Бреннана і початок виведення більшої частини угруповання - абсолютно не пов'язані, це різні речі", - сказав він.

"Те, що Бреннан був тут - це і не приховувалося. У МЗС Росії його не було. Я знаю точно, що він був у Федеральній службі безпеки і ще десь", - повідомив Сиромолотов.

Прес-секретар кремлівської адміністрації Дмитро Пєсков сказав журналістам у відповідь на прохання прокоментувати цю інформацію, що "ніяких контактів" Бреннана "в Кремлі" не було.

Сиромолотов стверджує, що в ході візиту обговорювалися питання довіри між Росією і США.

Тим часом, як пише dw.com, посилаючись на посольство США в РФ, метою його візиту було обговорення теми Сирії, зокрема відходу від влади сирійського президента Башара Асада.

Офіційні представники США стримано коментували несподівану обіцянку президента Володимира Путіна згорнути військово-повітряну кампанію в Сирії. Минулого тижня до Путіна приїхав держсекретар США Джон Керрі, який мав намір дізнатися плани і деталі Кремля з перших вуст.

Путін сказав пізніше, що Росія продовжує анонсоване виведення військ, але здатна за "лічені години" знову наростити сирійське угруповання.

Раніше про візит голови ЦРУ до Москви і його можливі цілі у своїй колонці на Українській Правді написав журналіст Павєл Шеремет.