У Росії мільярдера хочуть арештувати за контрабанду алкоголю

Середа, 30 березня 2016, 13:43

Петербурзькому мільярдеру, голові холдингу "Форум" Дмитру Михальченку в Росії висунули звинувачення в участі у контрабанді алкоголю.

Його привезли на допит, у середу в Басманному суді Москви будуть вирішувати питання про його арешт, повідомив РБК його адвокат Олексій Єгоров, співробітник бюро "Падова й партнери".

Звинувачення Михальченку пред'явили 30 березня.

Раніше повідомлялося, що його затримали в Москві. За даними "Фонтанки", вранці у середу до нього прийшли оперативники з центрального апарата ФСБ Росії й повезли в Слідчий комітет РФ. Михальченка затримано на дві доби, повідомляло видання.

У холдингу "Форум" говорили, що зв'язку з Михальченком немає з вівторка, а його телефон вимкнено. За словами прес-секретаря бізнесмена Ельміри Мамедової, він перебуває в Москві вже два дні, востаннє вона говорила з ним телефоном у понеділок.

За даними ЗМІ, проти Михальченка порушили справу за ч.3 ст.200.2 КК РФ (контрабанда алкогольної продукції в організованій групі в особливо великому розмірі). Повідомлення про його арешт з'являлися ще в середині березня, однак тоді бізнесмен спростував ці дані.

У справі про контрабанду також фігурують співвласник компанії "Контрейл Логистик Северо-Запад" Валерій Кіндзерський і генеральний директор "Юго-Восточной торговой компании" Ілля Пічко. Юридично вони не пов'язані з Михальченком, однак, як вважає СК, вони доставляли раритетні вина й коньяки елітним ресторанам, які належать мільярдеру.

Оперативники ФСБ 5 березня виявили два контейнери з коньяком Courvoisier, зокрема виробництва 1912 року випуску, вартістю близько 500 тис руб за пляшку. Приводом для початку розслідування послугувало виявлення контейнерів із дорогими м'ясними делікатесами, задекларованими як "чіпси".

Раніше ім'я Михальченка звучало в рамках справи про розкрадання в Мінкульті РФ, бо компанія "Балтстрой", яка фігурує у справі, фактично належить цьому бізнесмену і входить у його холдинг "Форум, пише Ren.tv.