Ляшко заявляє, що оскаржив у суді обрання Гройсмана прем'єром

Понеділок, 18 квітня 2016, 13:15

Радикальна партія звернулася до Вищого адміністративного суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення парламенту про призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром.

Про це заявив лідер фракції "радикалів" Олег Ляшко на засіданні погоджувальної ради у понеділок.

Він висловив переконання, що формування нового уряду та голосування за прем'єра, сталося "в результаті змови двох політичних сил з олігархами".

"Цей уряд був обраний не просто "ширкою" за участі "регіоналів", але й в неконституційний спосіб", - зазначив Ляшко.

"Бо в парламенті було проголосовано постанову №4423 про обрання Гройсмана, ініціаторами якої є народні депутати Луценко і Бурбак (лідери фракцій БПП і "Народного фронту"). А відповідно до Конституції, подання на прем'єр-міністра вносить президент України", – наголосив депутат.

"Саме тому фракція "Радикальної партії" звернулася з адміністративним позовом, який зареєстрований минулої п'ятниці, до Вищого адміністративного суду України з вимогою визнати незаконним рішення парламенту та скасувати його - про обрання прем'єр-міністром Гройсмана і про формування складу уряду", – також повідомив "радикал".

Ляшко також стверджує, що коаліція в парламенті недієздатна.

Як відомо, Верховна Рада прийняла пакетну постанову про прийняття відставки прем'єра Арсенія Яценюка та призначення головою уряду спікера Ради Володимира Гройсмана на засіданні 14 квітня.

Валентина Романенко, УП