Громадську раду при РСУ обиратимуть судді, що переслідували активістів Майдану

Середа, 11 травня 2016, 02:58

До складу комісії, яка обиратиме членів громадської ради при Раді суддів України, входять судді, які виносили рішення про арешт активістів Майдану.

Про це адвокат майданівців Роман Маселко повідомив на сторінці в Facebook.

Так, за його словами, головою комісії буде суддя Анатолій Марцинкевич, який є колишнім секретарем ВККС. Його син - суддя Дніпровського районного суду Віталій Марцинкевич виносив незаконні рішення про арешт активістів Майдану. Вже є рішення ВРЮ про порушення ним присяги і подання про його звільнення.

Секретарем комісії призначена суддю Деснянського районного суду Олена Журавська, яка теж виносила рішення про арешт активістів Майдану.

Також у складі комісії є суддя Руслан Арсірій, який раніше був суддєю адміністративного окружного суду Києва. Раніше журналіст "Слідство Інфо" Дмитро Гнап опублікував розслідування про його шикарний способ життя і часті поїздки на курорти.

Маселко також повідомив, що раніше громадські ради завжди обиралися самої громадськістю або комісією, сформованою з представників громадськості. Однак зараз судді самі будуть обирати комісію, яка буде їх контролювати.

"Громадські ради завжди обиралися самої громадськістю або комісією, сформованою з представників громадськості. Але судді вирішили, що так неправильно і громадськість, яка буде їх контролювати повинна бути обрана ... самими суддями і тільки з суддів у відставці, відставних прокурорів, науковців, адвокатів та інших юристів. Вже цей факт нівелює ключову ідею створення такої ради", - написав він.

Засідання відбудеться в четвер 12 травня. Основне завдання громадської ради - громадський контроль за діяльністю Ради суддів і налагодження комунікації між суддями і суспільством.