ГПУ завершила досудове розслідування у справі родича Ківалова

П'ятниця, 20 травня 2016, 21:44

Генпрокуратура завершила досудове розслідування за підозрою у хабарництві колишнього прокурора Подільського району Києва Сергія Нечипоренка і екс-заступника керівника цієї ж прокуратури Олексія Білого.

Про це сказано в повідомленні управління зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генпрокуратури в п'ятницю.

"...завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою тепер уже колишнього заступника прокурора Подільського району міста Києва, який за пособництва колишнього керівника цієї ж прокуратури вимагав та отримав від громадянина неправомірну вигоду в сумі 150 тис. дол. за непритягнення до кримінальної відповідальності і закриття кримінального провадження", - говориться в повідомленні.

Відзначається, що дії підозрюваних кваліфіковані (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

"Сторонам надано доступ до матеріалів досудового розслідування, після ознайомлення з якими обвинувальний акт щодо зазначених осіб буде переданий до суду", - відзначили в Генпрокуратурі

У повідомленні відомства не уточнюються прізвища підозрюваних, але як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", мова йде про колишнього прокурора Подільського району Києва Сергія Нечипоренка і заступника прокурора цього району Олексія Білого.

У грудні 2015 року прес-служба прокуратури Київської області повідомляла про затримання заступника прокурора Подільського району Києва і колишнього прокурора цього району столиці за отримання неправомірної вигоди у розмірі 150 тис. дол.

Їм було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 3 млн 45 тис. грн для кожного.

Пізніше прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко уточнив, що затримані - заступник прокурора Подільського району Києва Олексій Білий та колишній прокурор цього району Сергій Нечипоренко.

У свою чергу народний депутат з фракції "Народний фронт", член колегії МВС України Антон Геращенко заявив, що один із затриманих зловмисників - екс-прокурор Нечипоренко, який є родичем Сергія Ківалова.