Луценко направив до Ради подання на позбавлення Онищенка недоторканності

Четвер, 16 червня 2016, 07:22

Генеральний прокурор Юрій Луценко направив до Верховної Ради подання про позбавлення недоторканності народного депутата Олександра Онищенка.

Відповідний документ він опублікував на сторінці в Facebook о 6:11 ранку четверга.

"Відповідно до ч. 2 ст. 80 Конституції України ч. 1 ст. 27 Закону України "Про статус народного депутата України", ч. 2 ст. 482 КПК України, ст. 218 Закону України "Про регламент Верховної ради України" направляю для розгляду подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича", - йдеться в документі.

Як відомо, у середу НАБУ передало в Генпрокуратуру подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Раніше повідомлялося, що НАБУ і САП просять генпрокурора Юрія Луценка підписати подання на зняття недоторканності і арешт Онищенка.

У березні НАБУ проводило обшук у приміщенні Онищенка.

Тоді НАБУ повідомляло, що обшук проводився у справі щодо реалізації природнього газу компанією "Укргазвидобування".

Згодом Ситник повідомив, що під час обшуку приймальні одного з народних депутатів співробітники Національного антикорупційного бюро виявили дані про спроби вивести з-під арешту $150 млн екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Сам Онищенко тоді заявляв, що за кілька днів до обшуку був на допиті в НАБУ, де, за його словами, його попросили надати компромат на екс-депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка, однак він відмовився це робити".