СБУ готова прийняти місію ООН з питань запобігання катуванням

Субота, 18 червня 2016, 04:43

СБУ в будь-який час готова прийняти членів делегації ОНН з питань запобігання катуванням та забезпечити повний доступ до своїх приміщень.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Служби безпеки.

"16 червня ц.р. Службою безпеки України через Міністерство закордонних справ направлено до Організації Об’єднаних Націй пакет повноважень, в рамках відновлення роботи в Україні делегації Підкомітету ООН з попередження катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання", - зазначили у відомстві.

В СБУ запевнили, що "в своїй діяльності повністю дотримуються принципів верховенства права і законності, поваги і захисту прав і свобод людини і громадянина".

Як відомо, 25 травня делегація Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням призупинила свій візит в Україну після того, як їй відмовили в доступі до місць, де, на їхню підозрою, співробітники Служби безпеки України позбавляють свободи і катують затриманих.

Детальніше про це читайте в матеріалі Європейської правди "Таємні місця несвободи: що СБУ приховує від делегації ООН проти катувань"