Розвідка: На Донбасі заблокували українські видання й підготували фейки

Середа, 13 липня 2016, 11:08

На окупованій частині Донбасу блокують роботу українських інтернет-видань, натомість російські ЗМІ підготували фальшиві відеоматеріали для очорнення українських військових.

Про це заявляє Головне управління розвідки Міністерства оборони у зведенні, оприлюдненому вранці 13 липня.

"Встановлено чергові факти деструктивної діяльності російських офіцерів Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ) Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО (Ростов на Дону) ЗС РФ", – йдеться у повідомленні ГУР

"Під тиском російського окупаційного командування комерційні оператори послуг інтернет тимчасово окупованих територій Донбасу вводять технічні обмеження на доступ користувачів до інтернет-сайтів українських інформаційних агенцій", – заявляє відомство.

"12 липня інтернет-провайдери, що надають послуги у Макіївці, Горлівці та прилеглих населених пунктах, під тиском російських пропагандистів обмежили доступ до таких українських інформаційних агенцій, як "Цензор" (censor.net.ua), "Сайт Донецька" (62.ua), "ОстроВ" (ostro.org) та інші", – інформує ГУР.

За даними розвідників, це реакція на поширення інформації про захоплення в полон та загибель російських військовослужбовців на сході України, а також доказів знищення на території Сирії сучасного російського вертольоту Мі-35, що Міноборони Росії намагалось подати як знищення застарілого вертольоту Мі-25 сирійської армії.

"Для оприлюднення по каналах пропаганди т.зв. "ДНР" російськими офіцерами Центру інформаційного протиборства ЦТВ Південного ВО ЗС РФ, спільно із пропагандистами російського телевізійного каналу "Лайф ньюз", підготовлено постановочні фальшиві відеоматеріали, де сили АТО будуть звинувачені у застосуванні заборонених боєприпасів у т.ч. "фосфорних", – заявляє також розвідка.

Олена Рощенко, УП