Ситник: не виключаю, що ще й "скляний" прокурор з’явиться

Понеділок, 4 липня 2016, 14:42

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник зазначає, що збільшення кількості ув'язнених чиновників без усунення корупційних ризиків не є запорукою успішної боротьби з корупцією.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Громадському ТБ".

"Деякі громадські діячі кричать: "давайте нам "посадок"! Побільше посадіть, і все буде добре!" От дивіться – вийшла справа "діамантових прокурорів". Прийшла інша людина, в той самий кабінет, на ту саму посаду. І ми затримали його – наскільки я знаю, його назвали вже "цукровим прокурором", – каже Ситник.

"І я не виключаю, що з’явиться ще якийсь, наступний, "скляний", наприклад, ще якийсь… Цей приклад показує, що самі по собі "посадки", без усунення корупційних ризиків, не дадуть того ефекту, на який очікує суспільство", – наголосив глава НАБУ. 

Тому, за його словами, надважливо провести зараз судову реформу, щоб отримати незалежний суд, а також завершити реформу органів прокуратури.

"Без інституту чесних прокурорів дуже важко буде працювати. Я вже неодноразово казав і знову повторюю, що ті справи, які ми відправили до суду – вони стали можливими виключно завдяки тому, що була створена Антикорупційна прокуратура зі своїми гарантіями незалежності", – каже Ситник. 

Він дав зрозуміти, що в Україні немає чиновників, на яких існувало би табу для розслідувань:

"Таке важко собі уявити. Фактично, для того, щоб цими ниточками йти догори нас і створювали. Тому такого немає". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування