Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Асоціація адвокатів просить Раду викликати на звіт Ситника і Холодницького

Субота, 9 липня 2016, 05:57

У Національній асоціації адвокатів України (НААУ) наполягають, щоб Ситник і Холодницький відзвітували про нібито "порушення працівниками НАБУ професійних прав адвокатів, їх честі та гідності, які мали місце під час проведення масових обшуків" у адвокатів.

Про це повідомляє УНІАН.

НААУ звернулася до голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням викликати в парламент для надання звіту голову Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Також Асоціація адвокатів просить створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування масових порушень прав адвокатів в Україні. Крім того, Асоціація адвокатів з посиланням на рішення Ради адвокатів повідомляє, що голова НАБУ Артем Ситник як адвокат може бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності.

Як відомо, 5 липня 2016 року в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування"  слідчі здійснили 21 обшук, серед яких вісім обшуків у приміщеннях та автомобілях, що належать чи використовуються адвокатами Циганковим, Копусь та Маковським.

Зокрема, за результатми обшуків, НАБУ оприлюднило документи, які свідчать про причетність офісу адвоката Андрія Циганкова до діяльності фіктивних підприємств у газовій схемі нардепа Олександра Онищенка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...