Прокуратура Криму розслідує присвоєння окупантами майна МВС

Понеділок, 15 серпня 2016, 22:21

Прокуратура Автономної республіки Крим почала розслідувати присвоєння майна Міністерства внутрішніх справ України представниками російської  окупаційної влади Криму.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Правоохоронці встановили, що представники російської окупаційної влади на території Криму незаконно привласнили майно, земельні ділянки, адмінбудинки, озброєння, матеріальні цінності, оргтехніку й офісне обладнання Головного управління МВС України і його підрозділів, у тому числі Державтоінспекції, підрозділів органів внутрішніх справ, військових частин внутрішніх військ.

Цим, згідно із заявою, державі заподіяний значний матеріальний збиток на суму більше 1 млрд гривень.

Наразі значна частина землі та майна, що належить Україні, перейшла в управління незаконно створених на території Криму так званих "правоохоронних органів" і використовується для неправомірного переслідування кримських татар і патріотично налаштованих громадян України.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (присвоєння чужого майна, зроблене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

Українська правда