Один з керівників опозиції Вірменії звільнений під заставу

Четвер, 18 серпня 2016, 01:34

У Вірменії рішенням Апеляційного суду з кримінально-виконавчої установи "Нубарашен" був звільнений заступник голови опозиційної партії "Спадщина" Армен Мартиросян.

Про це повідомляє Радіо Азатутюн.

Запобіжний захід стосовно нього у вигляді двомісячного арешту було замінено на звільнення під заставу. Розмір застави склав 1 млн драмів.

Мартироясн був заарештований 2 серпня за звинуваченням в організації заворушень пізно увечері 29 липня в єреванському кварталі Сарі Тах.

Крім Мартиросяна за цим звинуваченням в даний час заарештовані також прес-секретар "Спадщини" Давид Санасарян, відповідальний зі зв'язків з громадянським суспільством цієї ж партії Овсеп Хуршудян, а також член руху "Нова Вірменія" Андріас Гукасян. Всі четверо були арештовані на підставі свідчень поліцейських.

Нагадаємо, поліція пізно ввечері 29 липня з застосуванням спецзасобів розігнала мирні акції протесту на вулиці Хоренаці і в єреванському кварталі Сарі Тах, учасники яких виступали на підтримку збройної групи "Сасна црер", яка утримувала з 17 липня протягом двох тижнів територію полку ППС в єреванському районі Еребуні і висувала політичні вимоги.

В результаті зіткнень десятки людей отримали поранення, багато було затримано. Нападу з боку осіб в цивільному одязі зазнали також представники різних ЗМІ.