ОБСЄ проігнорує вибори в Держдуму РФ в Криму

Понеділок, 12 вересня 2016, 10:17

Місія Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ не буде спостерігати за виборами в Держдуму, які нелегітимно збираються проводити російська окупаційна влада в Криму.

Про це заявив глава місії Ян Петерсен в інтерв'ю російській газеті "Известия".

"Ті довгострокові спостерігачі, які були розподілені по країні, повинні спостерігати за всією вашою (РФ) територією. Але так як ОБСЄ працює, ґрунтуючись на консенсусі всіх країн - членів ОБСЄ, Крим не є частиною нашого спостереження", - заявив він.

"Про півострові в нашій доповіді нічого не буде", - додав він.

Як відомо, Україна виступає проти проведення виборів у російську Держдуму в українському Криму.

Офіційний Київ закликав громадян України, які перебувають на території анексованого Криму, не брати участь у цих "виборах".

Верховна Рада просить парламенти інших держав та міжнародні організації заявити про нелегітимність виборів до Держдуми Росіїчерез їх проведення в анексованому Криму.

Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) не буде відправляти спостерігачів для моніторингу виборів до Державної думи РФ на території окупованого Росією Криму.

У свою чергу  в РФ заявили, що Росія не прийме до уваги позицію України щодо виборів в Криму.

МЗС України висловив Росії рішучий протест про намір провести вибори 18 вересня на території України, в т.ч. - на тимчасово окупованій території АР Крим і в Севастополі.