Ситник допускає, що Чаус ще в Білорусі

Вівторок, 13 вересня 2016, 14:22

Директор НАБУ Артем Ситник припускає, що суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус, викритий у хабарництві, може перебувати на території Білорусі.

Про це він сказав журналістам у вівторок в Києві, передает Інтерфакс-Україна.

"Він перетнув кордон нелегально, фактично через "зелену зону", перетнув у Криму, можливо, зараз знаходиться в Білорусі", - сказав Ситник.

Він додав, що, з огляду на імунітет недоторканності, суддя міг би перетнути кордон легально, проте його паспорт знаходився в НАБУ, значить, кордон Чаус перетнув нелегально.

"Він перетнув кордон, але перетнув кордон нелегально, ми тепер про це знаємо, але ми нічого не могли зробити", - підкреслив директор НАБУ.

Ситник не виключив ініціювання процедури екстрадиції судді. "Зараз запускається процедура отримання згоди парламенту, отримання відповідного рішення суду. Матеріали будуть невідкладно зібрані і подані в Інтерпол", - сказав він.

Раніше джерела УП в САП повідомляли, що Чаус якого підозрюють у хабарництві, виїхав з України в Білорусь, а вже потім потрапив до Криму.

Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що в 2015-2016 роках Чаус неодноразово вимагав хабарі. Зокрема 100 і 150 тисяч доларів за винесення певного судового рішення.

11 серпня судді Чаусу повідомлено про підозру в отриманні хабара.

Солом'янський районний суд Києва 25 серпня заарештував квартиру і автомобільсудді Дніпровського райсуду Києва і відмовився заарештувати його земельну ділянку і автомобіль матері.

6 вересня Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса.