Кернес не виключає, що до справ проти нього причетний Аваков

Четвер, 15 вересня 2016, 13:32

Мер Харкова Геннадій Кернес вважає, що земельна справа, за якою у четвер проводяться обшуки, вигідна міністру внутрішніх справ Арсену Авакову.

Про це Кернес заявив в коментарі 112 каналу.

"На одному з каналів я чув сьогодні коментар Шкіряка, такий піднесений, напевно це вигідно тому ж Авакову, який займається здебільшого помстою щодо мене", - сказав Кернес.

"Справу придумав Антон Геращенко", - додав він.

Кернес зазначив, що при обшуку в готелі Національ, де він проживає, силовики шукали документи, електронні носії, інформацію, пов'язану з виділенням земельних ділянок 2008-2010.

"Хочу звернути увагу, що виділення землі – це виняткова компетенція міськради. Ніхто її не може замінити. Землі виділяла міськрада, колегіально, це не рішення Кернеса чи Добкіна", - зазначив він.

Кернес додав, що станом на 13:25 він прибув до будівлі міськради.

Він також додав, що обшуки у місьраді проводяться у директора юрдепартамента міськради Володимира Коваленка та в місцевому управлінні земельних ресурсів, яке розміщено в будівлі міськради.

Як відомо, Арсен Аваков родом з Харкова. У Авакова з Кернесом дуже давній конфлікт.

Як відомо, раніше генпрокурор Юрій Луценко повдіомив УП, що у Харкові з самого ранку тривають обшуки у приміщеннях, які належать меру Геннадію Кернесу та матері депутата Добкіна.

Обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн.

Фігурантами  земельних махінацій зазначаються екс- мер Харкова (2006-2010 роки) Михайло Добкін, нинішній мер Харкова Геннадій Кернес, директор юрдепартаменту Харківської міськради Володимир Коваленко, головний архітектор Харкова Чечельницький та колишній керівник харківського управління держкомзему Юрій Санін.

Оксана Коваленко УП