Вдома у харківського депутата знайшли 300 тисяч доларів

Четвер, 15 вересня 2016, 17:11

Під час обшуків у Харкові, які сьогодні проводили працівники ГПУ, в одного із депутатів міської ради вилучили 300 тисяч доларів.

Про це на брифінгу у четвер заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"Мені повідомили, що перша крупна сума при обшуках у Харкові, один із депутатів міськради, засновник житлового кооперативу "Ермітаж" вдома вилучено 300 тисяч доларів", - сказав він.

"Ми порахували, що це сума, яка навряд чи покривається доходами слуги харківського населенні і про всяк випадок вилучили її", - додав Луценко.

Як відомо, мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що земельна справа, за якою у четвер проводяться обшуки, вигідна міністру внутрішніх справ Арсену Авакову.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив УП, що у Харкові з самого ранку тривають обшуки у приміщеннях, які належать меру Геннадію Кернесу та матері депутата Добкіна.

Обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн.

Фігурантами земельних махінацій зазначаються екс-мер Харкова (2006-2010 роки) Михайло Добкін, нинішній мер Харкова Геннадій Кернес, директор юрдепартаменту Харківської міськради Володимир Коваленко, головний архітектор Харкова Чечельницький та колишній керівник харківського управління держкомзему Юрій Санін.

Олександр Шумілін, УП