Чубаров: Звільнення Криму - справа часу

Субота, 24 вересня 2016, 17:10

У Херсонській області поблизу адміністративного кордону з анексованим Росією Кримом відбувається акція кримських татар, присвячена першій річниці початку громадянської блокади півострова.

Як повідомляє Радіо Свобода, близько 500 активістів і волонтерів, які підтримали блокаду, брали участь в автопробігу з Генічеська до пункту пропуску "Чонгар".

Згодом розпочалася хода з українськими та кримськотатарськими прапорами.

В акції беруть участь депутат Верховної Ради, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та інші лідери кримських татар.

Як повідомляє агенція "Анадолу", Чубаров під час акції на адмінкордоні звернувся до кримчан: він підійшов впритул до лінії розмежування і заявив, що звільнення Криму - справа часу.

За словами лідера Меджлісу, Крим був, є і залишається Україною. При цьому Чубаров назвав незаконною окупацію, а тих, хто її підтримав - злочинцями, які будуть покарані після деокупації.

Також він висловив слова підтримки тим мешканцям Криму, на яких зараз тисне російська окупаційна влада.

Як відомо, 20 вересня 2015 року з ініціативи кримськотатарських лідерів розпочалася безстрокова блокада вантажного транспорту, який прямував до окупованого Криму. Згодом розпочалася також енергетична блокада, внаслідок якої Україна припинила постачання електроенергії на півострів.