Глава САП: після страсної п'ятниці Коломойський більше не заходив

Четвер, 12 січня 2017, 12:20

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький каже, що олігархи не ходять до нього на зустрічі.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

"За весь рік з олігархів, єдиний хто тут був – це Коломойський. Одного разу серед натовпу я бачив Віктора Пінчука на прийомі в англійському посольстві, але ми з ним не знайомилися", – каже Холодницький.

Про єдину зустріч з Коломойським керівник САП розповідає наступне:

"Це була страсна п’ятниця перед Великоднем. У нас на третьому поверсі в актовій залі разом із Ситником (директор НАБУ Артем Ситник – УП) проводилася нарада.

Потім Артем поїхав на роботу, я заходжу до себе, тут купа охорони по всіх поверхах. Дивлюся, у приймальні разом із своїм юристом сидить Коломойський. Він каже – "А я к вам пришел". Питаю "Чому?". Каже "Познакомиться, пообщаться". Зрозуміло, що вже не вижену".

"Запросив до кабінету, запитав його чи "кофе будем пить" – відмовився. Він цього питання просто не очікував. Потім ми 45 хвилин говорили про 2014 рік, революцію, його діяльність в Дніпрі, по справах жодних розмов не було. Я так зрозумів, що це був якийсь ознайомчий візит, кожен шукає якісь підходи. Про роботу і справи ми не говорили, таємниці в цій зустрічі не було", – зазначає Холодницький.

Він підкреслює, що ніякої "зради" в цій зустрічі не було:

"Через півтора місяця, після цього візиту справу Антонюка ми направили до суду, а це зачіпає безпосередньо його інтереси, бо це наближена людина до Коломойського".

Холодницький запевняє: всі, хто заходять в до нього в кабінет – це не таємниця:

"Нехай приходять журналісти, сідають внизу в холі та дивляться, хто і коли приходить. Це найпростіший спосіб все відслідкувати".

За словами керівника САП, після візиту на страсну п'ятницю Коломойський більше не намагався зустрітися.

"Не дзвонив, не заходив, більше не було жодних контактів", – зазначив Холодницький.

Українська правда