Пєсков взявся вчити США, як оцінювати ситуацію на Донбасі

Понеділок, 27 лютого 2017, 15:49

Прес-секретарю президента Росії Дмитру Пєскову не сподобалося, як Сполучені Штати відреагували на напад бойовиків на місію ОБСЄ в зоні АТО.

Про це пише ТАСС.

"Ми вважаємо, що необхідно бути більш уважними в оцінках ситуації, тим більше у визначенні джерела провокаційних дій.... Самі спостерігачі ОБСЄ неодноразово фіксували, що джерелом провокаційних дій є ЗСУ", - сказав він.

Після цього Пєсков повторив улюблену тезу Кремля, що "Росія не є стороною конфлікту на Донбасі".

Як повідомлялося, 24 лютого в окупованій Ясинуватій, на північ від Донецька, патруль СММ намагався запустити БПЛА для спостереження за ймовірним артобстрілом Донецької фільтрувальної станції. У цей момент з'явилися бойовики ОРДО, направили зброю на спостерігачів і захопили безпілотник, після чого один з терористів відкрив вогонь у напрямку членів СММ ОБСЄ.

Делегація Сполучених Штатів при ОБСЄ засудила цей напад.

Свою заяву з цього приводу зробив і Держдепартамент США. "Ми закликаємо Росію і сили сепаратистів, яких вона підтримує, невідкладно дотримуватися режиму припинення вогню, вивести все важке озброєння і забезпечити повний та безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ", - йдеться в ньому.