У зоні АТО військові виявили схованку з російською зброєю 

Субота, 18 березня 2017, 11:37

У зоні проведення АТО поблизу позицій українських військ у н.п. Зайцеве військовослужбовці ЗСУ виявили схованку з озброєнням, боєприпасами та спорядженням російського виробництва. 

Про це 18 березня повідомила начальник управління комунікацій та преси Міноборони України Оксана Гаврилюк.

"Озброєння, ймовірно, було залишене диверсійною розвідувальною групою противника. Зокрема у схованці знайдено реактивний піхотний вогнемет "Шмєль", ручні протитанкові гранати РПГ-1, РПГ-7В, понад 200 т набоїв калібру 5,45 та 7,62, 20 гранатометних пострілів ВОГ 25 та 4 – ВОГ 25П, 4 гранати Ф1, 8 РГД-5 та осколкова граната наступальної дії РГ-42, 6 запалів до гранат УРСГМ–2 та УРСГ, рейдовий рюкзак та розгрузка", - йдеться у повідомленні. 

У своою чергу в СБУ повідомили, що військові засоби ураження та спорядження російського виробництва вилучено на Донеччині поблизу н.п. Майорськ (Бахмутський район). 

"Схрон виявлено у так званій "сірій зоні", вилучено реактивний піхотний вогнемет "Шмєль", гранатомет РПГ – 78 (№ БС-614, 1990 р.), вісім РГД – 5, чотири Ф-1 та РГ-42 з запалами, понад два десятка гранатометних гранат та понад 200 набоїв. У схованці також було спорядження російського виробництва - розгрузка (СоюзСпецОснащение "ССО"), рюкзак, упаковка бинту Celox з позначкою на етикетці "Русская Медицинская Корпорация, г. Москва" тощо", - повідомили в СБУ. 

Вилучені засоби ураження та спорядження передано до підрозділів Збройних Сил України на зберігання.

Українська правда