Марушевська: після затримання Насірова на Одеській митниці сталася пожежа

Субота, 18 березня 2017, 13:47

Відразу після затримання голови ДФС Романа Насірова у будівлі Одеської митниці сталася пожежа, постраждав кабінет в. о. начальника митниці Геннадія Іваненка.

Про це в інтерв'ю DT.UA повідомила екс-начальник Одеської митниці Юлія Марушевська.

Іваненко було призначено після її звільнення, він був "людиною Насірова", який відмовився звільняти його, незважаючи на відповідні подання, а під час її керівництва обіймав посаду заступника начальника митниці з протидії митним порушенням, зазначила Марушевська. 

За її словами, під час ліквідації пожежі водою було залито комп'ютери та цифрову техніку відомства - таким чином знищувалися певні докази корупційних злочинів. Також вигоріли або були залиті водою ще кілька кабінетів митниці.  

"Після затримання Насірова на Одеській митниці сталася пожежа у будівлі, де встановлено усі комп'ютери. І пожежники залили всю техніку водою. Як я розумію, таким чином знищувалися якісь докази й бази даних. Вони зрозуміли, що НАБУ вирішило взятися за Насірова всерйоз. А один з його промислів  - робота з майданчиками, з ринками, куди йдуть товари за заниженою ціною й без сплати внутрішніх податків. Включаючи той-таки "7 кілометр". Насіров із цими компаніями дуже щільно "працював", - заявила Марушевська.

Як відомо, Роман Насіров був затриманий 2 березня.

В ніч на 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд. грн. 

Насіров стверджував, що не має коштів для внесення 100 млн гривень для застави.

16 березня  відсторонений керівник ДФС вийшов із СІЗО, заставу за Насірова внесли його дружина і, імовірно, тесть.