У "ЛНР" воюють за "МВС" і заявляють про затримання "диверсантів"

Вівторок, 21 листопада 2017, 14:43

Ігор Корнет, який називає себе "міністром внутрішніх справ" так званої "ЛНР", заявив про затримання на окупованій частині Луганської області українських диверсантів.

Напередодні Ігор Плотницький відсторонив Корнета від "посади" у зв'язку з порушенням кримінальної справи, однак той спростовує свою відставку, забарикадувавшись у будівлі т. зв. "МВС ЛНР".

На ресурсах цього органу Корнет заявив, що вночі його люди припинили "діяльність української диверсійно-розвідувальної групи, яка намагалася проникнути на територію республіки для вчинення серії резонансних диверсійно-терористичних актів".

"Більшість диверсантів було затримано, але дрібні сили уникли покарання. Триває їх пошук і затримання", – заявив Корнет.

За його словами, "правоохоронні структури" т.зв. "ЛНР" повністю контролюють ситуацію, "особовий склад" продовжує виконувати свої обов'язки.

Інформацію про причетність "співробітників МВС" до протиправної діяльності Корнет назвав "недостовірною" і пояснив наявністю у силовиків доказів "причетності окремих високопоставлених представників органів влади до злочинної діяльності".

"Отримано докази причетності директора ДТРК (телерадіокомпанії – ред.) ЛНР Анастасії Шуркаєвої до діяльності українських спецслужб", – заявив він.

Крім того, Корнет згадав про події річної давнини: "Встановлено причетність керівника Адміністрації голови ЛНР Ірини Тейцман, а також начальника Служби урядової безпеки МВС ЛНР Євгена Селіверстова до інсценування у вересні 2016 року державного перевороту в ЛНР"

"У результаті було вбито колишнього прем'єр-міністра і мого бойового товариша Ципкалова Геннадія Миколайовича і засуджено до тривалого тюремного ув'язнення заступника командувача Управління народної міліції ЛНР Віталія Кисельова", – заявив Корнет.

За його словами, "високопоставлені співробітники генеральної прокуратури" фабрикували ті кримінальні справи – а тепер намагаються дискредитувати його "відомство" і позбавити посад тих, хто розкрив їх.

"Сьогодні вночі я надав всі наявні матеріали голові ЛНР Ігорю Плотницькому, який ухвалив рішення про порушення кримінальних справ і арешт усіх фігурантів", – заявив Корнет у відеозверненні.