Депутат тернопільської облради побив жінку-поліцейського

Середа, 22 листопада 2017, 11:36

У Тернополі депутат облради від "Свободи", колясочник Олександр Башта, у результаті конфлікту побив двох правоохоронців – чоловіка та жінку, – яких сам викликав.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Тернопільській області.

"У патрульного закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій нижньої щелепи. У дівчини-поліцейського закрита черепно-мозкова травма, забій м'яких тканин волосистих частин голови та струс", - йдеться в повідомленні. 

Свободівець Олександр Башта
Фото з facebook

Відзначається, що Башта викликав правоохоронців на вулицю Замкову, оскільки не зміг припаркувати своє авто на місці для інвалідів, бо його зайняв таксист на Daewoo Lanos.

У поліції додали, що до приїзду правоохоронців порушник поїхав, а заявник "безпідставно почав поводити себе агресивно та неадекватно".

"Чоловік на інвалідному візку не реагував на зауваження людей у формі, а потім напав на поліцейських. Зірвав жетон та вихопив рацію. Патрульні намагалися заспокоїти дебошира. Чоловік пообіцяв вести себе адекватно. Проте, коли патрульні відпустили його руки, він схопив дівчину-поліцейську за волосся, а після цього впав з інвалідного візка, потягнувши її за собою та пошкодивши мобільний телефон інспектора", - йдеться в повідомленні.

Як видно з відео з нагрудної камери поліцейського, депутат на запитання, чому він кричить, вигукнув: "Я ще й в морду можу дати".

Потім депутат сказав: "Ігор, дай мені візок", щосили штовхнув двері авто, вдарив поліцейського і намагався зірвати камеру.

Правоохоронці багато разів просили Башту заспокоїтися, але він кричав, розмахував руками, а врешті схопив поліцейську за волосся.

"Я приїхав до пенсійного фонду на Замковій. На місці парковки для інвалідів стояв таксист, я звернув його увагу, що ви стоїте неправильно… Але бачу, що людина теж так неадекватно трохи налаштована. Я викликав 102. Той поїхав. Через кілька хвилин прийшли поліцейські….ну і слово за слово.

Я, звісно, злий, бо втік той таксист, але замість того, щоб зрозуміти суть проблеми поліцейські – молоді вони, думають, що вже в житті все знають і можуть повчати всіх і вся, – слово за слово, бачу не соображають нічого, а так: "Виходь з машини – ми зараз розберемося", - розповів Башта.

Він додав, що попросив начальника пенсійного фонду, щоб той подав візок.

"Я до них під’їжджаю і кажу: "Що далі?" Але вони і тоді не зрозуміли всієї суті ситуації  і не прийняли адекватного рішення. Ну і відповідно мене теж не сильно треба розкачувати … ну і силове протиборство виникло", – посміявся депутат.

Він також назвав інформацію про травми поліцейських "фантазіями".

"У чоловіка може бути, у жінки максимум – це просто жіночі фантазії і бажання зробити з себе жертву", - сказав свободівець.  

Він не зміг сказати, чим саме його образила поліція.

"Поліцейські почали повчати мене жити, але, ти знаєш, я сам можу кого завгодно повчити… я навіть не козиряв, що я депутат, – навіть якщо вони тоді не сообразили, то їхні проблеми. Хай пробують тепер пояснити своєму керівництву, чому вони так зробили, чому зчинили конфлікт з людиною, яка їх викликала", - сказав Башта.

"Я живу багато років на візку, я не кажу, що в мене там психіка зіпсована, але в якісь мірі заводжуся я дуже швидко, коли бачу, що люди не хочуть зрозуміти і приймати правильні рішення.. Так, я жорстокий, я відстоюю свою гідність іноді, може, і занадто активно, але я маю на це право, якщо мене ображають", - підсумував Башта.