Іллєнко заявив, що піде до суду через підозри НАЗК щодо премій сестрі

Субота, 20 січня 2018, 16:16

Голова Держкіно Пилип Іллєнко, якого НАЗК викликало для пояснень через виплати "заохочувальних" премій двоюрідній сестрі, заявив, що позиватиметься до Нацагентства.

Про це він заявив у дописі на своїй сторінці у Facebook.

"Очевидно, що дії НАЗК будуть оскаржені мною у судовому порядку, я впевнений у своїй правоті і буду це доводити всіма доступними мені способами", - заявив він. 

Іллєнко зазначив, що запит про премії НАЗК надіслало на початку вересня року, "очевидно реагуючи на інформацію, наведену у запиті нардепа Парасюка, який фігурував у так званих "розслідуваннях" телеканалу 1+1".

За його словами, проти Держкіно та нього особисто "майже 10 місяців веде брудну дифамаційну кампанію телеканал 1+1" і додав, що Рахункова палата України проводила перевірку держустанови і "не виявила жодних порушень у виплаті зарплат та премій, не виявила корупції, так само як і НАБУ".

Також Іллєнко додав, що Марія Іллєнко, про яку йдеться у запиті НАЗК, працює у Держкіно з 1996 року, а законодавство України щодо держслужби та запобігання корупції не визначає двоюрідних братів і сестер близькими особами і не містить заборон щодо їх роботи у підпорядкування одне одному.

"Безпосереднім керівником начальника відділу державного регулювання кіновідеопрокату є начальник управління, до якого входить цей відділ, а не голова Держкіно", - зазначив він. 

"Марія Іллєнко дійсно отримувала премії, але на загальних підставах, так само, як і інші керівники структурних підрозділів Держкіно, у порядку, що визначений відповідним положенням про преміювання співробітників Держкіно за поданням керівника відповідного управління. Ніяких "окремих" премій вона не отримувала. ... Згідно електронних декларацій, весь дохід, отриманий Марією Іллєнко у Держкіно, включно з податками, за 2015 рік склав 112 345 грн. за весь рік разом з усіма преміями, а за 2016 - 186 943 грн", - повідомив Іллєнко. 

Також він повідомив, що на запит НАЗК ще восени 2017 року було надіслано "усі необхідні письмові пояснення і аргументацію правової позиції Держкіно, які, очевидно, не були враховані НАЗК". 

Іллєнко додав, що інформація про його виклик до НАЗК з'явилася у ЗМІ "за дивним збігом обставин саме тоді, коли я перебуваю у закордонному відряджені і позбавлений можливості дати оперативну і грунтовну відповідь". 

Як відомо, Нацагентство з питань запобігання корупції викликало для пояснень голову Державного агентства з питань кіно Пилипа Іллєнка, який виплачував "заохочувальні" премії двоюрідній сестрі. Іллєнко має з'явитися до антикорупційного відомства 25 січня об 11 годині.

У НАЗК заявили, що Іллєнко "вчиняв подібні нії, перебуваючи в умовах реального конфлікту інтересів, що є порушенням вимог відповідного закону".

Українська правда