В Україну заборонили ввозити ще 9 книг із РФ через географічні "помилки"

Четвер, 22 лютого 2018, 16:20

Державний комітет телебачення і радіомовлення не дозволив ТОВ "Форс Україна" ввезти на територію України дев'ять книг, виданих у Російській Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Держкомітету.

Зазначається, що йдеться про вісім книг Валерія Синельникова (видавництво ТОВ "Центрполиграф", м. Москва) та книги "Веселая компания" із серії "Сто точек.Соедини и нарисуй" (видавець -  ТОВ "Издательство "Э", м. Москва).

Повідомляється, що наказ про відмову видано на підставі рішення експертної ради, яка проаналізувавши видання, рекомендувала заборонити їх до розповсюдження в Україні.

"Члени експертної ради визнали невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. Зокрема, у вихідних даних дитячої книги "Веселая компания" зазначено: "Отпечатано в России. Республика Крым", що є порушенням державного суверенітету України", - сказано в повідомленні.

Там додали, що така ж сама географічна "помилка" міститься у книгах психолога Синельникова, який укожному своєму виданні просить читачів перераховувати йому гроші на адресу: Російська Федерація, Республіка Крим, м. Симферополь.

У держкомітеті зазначають, що з травня 2017 року з території країни-агресора в Україну було заборонено ввозити 39 найменувань видань через негативні висновки експертної комісії.

Ще 236 відмов у видачі дозволів були надані через відсутність необхідних документів або через недостовірні дані, які містилися в них. І 100 заяв залишилися без розгляду, бо на них не поширювалася дозвільна процедура.

Також повідомляється, що з минулого року Держкомітет дозволив ввезти в Україну понад 11 тисяч видань з Росії.

Як відомо, 8 грудня 2016 року Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект про заборону ввезення в Україну з Росії книг антиукраїнського змісту.