СЦКК: Бойовики продовжують стягувати важку техніку та озброєння

Неділя, 24 червня 2018, 19:51

Бойовики ОРДЛО продовжують зосереджувати важку техніку та озброєння на території непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей поза межами місць зберігання, порушуючи відстані відведення.

Як повідомили у прес-центрі ООС, про це заявляє українська сторона СЦКК з посиланням на дані спостережної місії ОБСЄ. 

Зокрема, спостерігачі задокументували у житловому районі Донецька розташування 31 танку різної модифікації, 2 самохідних гаубиць (2С3 "Акація"), 3 броньованих ремонтно-евакуаційних машини, 2 бронетранспортерів БТР-80 і МТЛБ, а на околиці н.п.Перевальськ Луганської області виявили реактивну систему залпового вогню (БМ-21 "Град"), 4 танки (Т-64), 2 самохідні гаубиці (2С1) і 2 протитанкових гармати (МТ-12 "Рапіра").

"За результатами проведеної верифікації місць зберігання відведеної техніки, на тимчасово непідконтрольній території у Донецькій області поблизу н.п.Покровка спостерігачі виявили 6 самохідних гаубиць (2С1), 3 буксирувані гаубиці (Д-30), протитанкову гармату (МТ-12) і 10 танків (Т-72), а також 22 танки різної модифікації, 6 зенітно-ракетних комплексів (9К35 "Стріла-10") і 8 мінометів (2Б11 "Сани") на так званому полігоні неподалік н.п.Бугаївка", - повідомили в СЦКК. 

Окрім того на території залізничної станції "Дебальцеве" було виявлено, як бойовики розвантажують 4 критих вагони з боєприпасами та зафіксовано пересування декількох одиниць артилерійських систем різного калібру з Горлівки у напрямку Гольмівського.

"Важке озброєння і військова техніка перебували поза межами місць зберігання, що є грубим порушенням п.5 Меморандуму Мінських домовленостей", - нагадали в СЦКК. 

В СЦКК заявили, що дії бойовиків "слід розцінювати як черговий етап підготовки техніки до її застосування на лінії розмежування проти ЗСУ та мирного населення".