Полтавська облрада видала спецдозволи на видобування вуглеводнів компанії Фукса

Субота, 14 липня 2018, 04:58

Відповідно до звернень Державної служби геології та надр України, обласна рада Полтавської області погодила надання спеціальних дозволів на користування надрами на території області ряду видобувних компаній.

Про це повідомляє прес-служба Полтавської обласної ради.

Зокрема, ТОВ "Іст Юроуп Петролеум" (раніше ТОВ "Голден Деррік") – спеціальних дозволів на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) газу природного, нафти, газу сланцевих товщ; ТОВ "Твинс Груп", ТОВ "Еліон Інвест", ТОВ "Сенс-Д", ТОВ "Прайс Компані" – спеціальних дозволів на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) нафти, газу природного, конденсату.

Компанії належать Павлу Фуксу, котрий відомий скупкою токсичних активів у оточення Віктора Януковича.

 "Раніше ми утримувалися від надання погоджень на отримання спецдозволів, щоб прискорити прийняття Верховною Радою України закону 3038. Це була наша принципова позиція", – сказав голова постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр Сергій Мамоян.

"Закон прийнято, і тепер громади отримають частину рентної плати від видобування вуглеводнів. Зазначені компанії надали всі необхідні документи, уклали соціальні угоди з органами місцевої влади, тому ми погодили надання їм спецдозволів на користування надрами", - відзначив він.

Разом з тим, Сергій Мамоян зазначив, що депутати обласної ради контролюватимуть дотримання видобувними компаніями природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект щодо справедливого розподілу рентної плати за видобування нафти, природного газу і газового конденсату.

Економічна правда