У Трампа не вірять, що Путін нічого не знав про втручання росіян у вибори

Неділя, 15 липня 2018, 18:11

У те, що президент РФ Володимир Путін нічого не знав про втручання офіцерів російської розвідки у президентські вибори в США у 2016-му, "важко повірити".

Про це в ефірі телеканалу "АВС" заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джон Болтон, коментуючи питання, чи є сумніви у тому, що Путін знав про те, що відбувається.

Болтон зазначив, що під час зустрічі з Путіним у червні в рамках підготовки до саміту лідерів США і РФ "президент РФ дав зрозуміти, що російська держава не брала участі у втручанні у вибори США".

"Він дуже чітко сказав це слово перекладачу  ("держава"- ред.), і це саме те слово, яке він хотів сказати", - додав Болтон.

"Тепер подивимося, що він скаже зараз, після звинувачень щодо агентів ГРУ, які, очевидно, є частиною російської держави", - додав радник Трампа з нацбезпеки.

Також, як повідомляє Reuters, в ефірі "АВС" Болтон заявив, що Сполучені Штати не очікують "конкретних результатів" за підсумком зустрічі Трампа і Путіна.

"Ми запитали, і росіяни погодилися - що це (зустріч - ред.) буде в основному неструктурованою. Ми не очікуємо конкретних результатів", - заявив Болтон.

Читайте також: "В  очікуванні Трампа"

Нагадаємо, лідери США і РФ Дональд Трамп і Володимир Путін зустрінутьсяблизько 13:00 16 липня у Президентському палаці у Гельсінкі.

У Білому домі заявили, що зустріч із Путіним відбудеться як заплановано попри те, що Департамент юстиції США висунув звинувачення 12 співробітникам військової розвідки РФ за хакерську діяльність під час президентської виборчої кампанії у 2016 році.

Трамп збирається обговорити з президентом Путіним низку питань, в тому числі, Україну.