Трамп відмовився звинувачувати РФ у втручанні у вибори

Понеділок, 16 липня 2018, 20:28

Президент США Дональд Трамп не став звинувачувати Росію у втручанні в президентські вибори в США у 2016 році та відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання і справді відбулося.

Під час прес-конференції у Гельсінкі після особистої зустрічі Трампа з Путіним у американського президента запитали, кому він вірить більше у справі втручання у вибори – даним американської розвідки чи російському президенту.

"Президент Путін каже, що це не Росія. Я не бачу причин, чому це повинна бути вона", - заявив Трамп. Він підкреслив, що Путін був "надзвичайно сильним та потужним" у своєму запереченні.

Разом з тим Трамп поставив під сумнів роботу американських спецслужб.

"Мені цікаво, чому ФБР ніколи не дивилися сервер. Чому ФБР сказало, що вони повинні були розглянути те, що сталося в офісі Національного комітету? Я про це писав в Twitter і говорив про це в соціальних мережах: а де сервер? Я хочу знати, де цей сервер, і що він є. Виходячи з цього, все, що я можу зробити - тільки задати питання", - сказав Трамп.

Він також поскаржився на те, що трапилося з емейлами Гілларі Клінтон. "33 тисячі електронних листів просто зникли, просто пропали. Це ганьба", - зазначив Трамп.

Водночас Путін повторив, що Росія ніколи не втручалася у внутрішні справи США.

У 2016 році американські спецслужби дійшли до висновку, що Росія стоїть за спробами домогтися поразки Гілларі Клінтон на президентських виборах, зокрема, санкціонувавши проведення кібер-атак та кампанії із поширення фейкових новин у соціальних мережах.

Президент Росії Владімір Путін під час прес-конференції з Дональдом Трампом заявив, що хотів, щоб той переміг на виборах президента США.

Європейська правда