Грановський: Питання ЦВК не вирішили через страхи частини Ради

Вівторок, 24 липня 2018, 12:18

Народний депутат від фракції БПП Олександр Грановський вважає, що оновити склад Центральної виборчої комісії досі не вдалося через страх перевиборів у парламенті.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

Грановський запевнив, що "нікого в ЦВК не пропонував" і "взагалі далекий від цієї теми".

"Я можу сказати свою думку. Я думаю, що питання ЦВК не вирішили через страхи – не хочеться казати паніку – частини залу, що оновлення комісії відкриє шлях до перевиборів", – сказав нардеп.

"Всім же очевидно, що зі старим складом ЦВК на перевибори ніхто не піде, бо їх банально не визнає світова спільнота. Не з юридичної точки зору, тут усе гаразд, а чисто з політичної" – додав він.

"Входити в перевибори зі старою ЦВК ніхто не буде. Саме страх перевиборів не дав вирішити питання ЦВК зараз. Все інше – просто виправдання", – заявив Грановський.

Коментуючи тезу, що він разом із Ігорем Кононенком і Сергієм Березенком схиляв президента до розпуску Верховної Ради, Грановський сказав: "Це не зовсім так".

"Я точно не був творцем цього проекту. Але якби президент прийняв таке рішення, то я б його підтримав. Чи краще сказати, сприйняв би його спокійно, це правильне слово. Чисто з політичної логіки. Якщо парламент не може виконувати свої завдання, якщо владна коаліція не може бути стабільною, то варто обрати нову. Це просто", – пояснив він.

"Але зараз це рішення вже неактуальне. Тим паче, Рада показує, що може голосувати і дуже важкі рішення, як, наприклад, Антикорупційний суд. Владна еліта, значить, здатна ухвалювати потрібні рішення… Тому, мабуть, цей парламент зможе працювати далі, і питання розпуску вже не стоїть на порядку денному", – сказав нардеп.