У Раді поки немає підтримки криміналізації контрабанди

Вівторок, 3 липня 2018, 13:49

Верховна Рада не змогла внести в порядок денний сесії проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо криміналізації контрабанди товарів.

За розгляд відповідного законопроекту №8543, зареєстрованого урядом 3 липня, проголосували лише 135 нардепів.

Перед цим на включення в порядок денний постанови про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі у Києві (№8541) з четвертого разу таки знайшлося 239 голосів.

При цьому голова парламенту Андрій Парубій зазначив, що саме домовленість внести в порядок денний паралельно криміналізацію контрабанди дала голоси на питання Поштової.

Активісти домагаються створення на Поштовій площі столиці замість торгово-розважального центру повноцінного музею, присвяченого прибережним кварталам середньовічного Києва.

20 червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що влада сформує план заходів для мінімізації втрат від контрабанди та інших "схем" на кордоні. А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков висловився за кримінальну відповідальність за контрабанду.

21 червня прем’єр пообіцяв, що найближчим часом внесе до Верховної Ради закон про кримінальну відповідальність за контрабанду.