Син екс-функціонера Медведчука скоїв п'яну ДТП і погрожував журналістці

Субота, 11 серпня 2018, 21:46

У Рівному син екс-голови облорганізації ГО "Український вибір" та діючого голови облорганізації партії "За життя!" Андрій Бузинарський порушив обрану йому міру запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту та став учасником ДТП, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

Як повідомили в облуправлінні поліції, аварія сталася в ніч на 11 серпня на перехресті вулиць Грушевського-Кобзарська.

"26-річний рівнянин, керуючи автомобілем "Skoda Octavia", рухаючись на заборонений сигнал світлофора, допустив зіткнення з автомобілем "Dacia Logan" під керуванням 60-річного мешканця обласного центру. Внаслідок зіткнення пасажир автомобіля "Dacia" - його 57-річна дружина - отримала забій грудної клітки, у водія цього авто діагностували забій хребта та тупу травму живота. Обом було надано медичну допомогу", - повідомили у поліції. 

За даними поліції, водій "Skoda" внаслідок ДТП не постраждав. Під час перевірки було встановлено, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння, у крові виявлено 2,14 проміле алкоголю. 

За фактом ДТП розпочато досудове розслідування за ч.1 ст.286 КК. 

Також встановлено, що 26-річний водій "Skoda" є фігурантом кримінального провадження за фактом збуту наркотичних речовин,  в рамках провадженя йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з 22:00 до 7:00.

"Поліцейські готують матеріали, які підтверджують факт порушення домашнього арешту для вирішення питання щодо зміни запобіжного заходу на більш суворий", - зазначили у поліції. 

Окрім того під час оформлення матеріалів ДТП водій "Skoda" погрожував фізичною розправою журналісту та продюсеру місцевої телерадіокомпанії, 36-річній рівнянці, яка здійснювала відеофіксацію події.

"За цим фактом відомості внесено до ЄРДР за ч.1 ст. 345-1 КК (погроза або насильство щодо журналіста). Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років, або позбавлення волі на такий самий термін", - заявили правоохоронці. 

Журналістка Інна Білецька, якій погрожував Бузинарський, оприлюднила відео з місця події, на якому зафіксовано його висловлювання та погрози на її адресу. 

Зокрема, він заявив, що думає, що їй "башку поламають і до завтра ти будеш як мінімум трупом", а в її дітей "не буде більше мами". 

"Прізвище Андрія – Бузинарський. Його тато очолював "Український вибір" Медведчука на Рівненщині. А на початку війни – відділ спецоперацій МВС. Його тато постріляв з вогнепальної зброї людей на трасі Київ-Чоп. І йому нічого не було", - зазначає Білецька.

Також вона зауважила, що Бузинарського вже вчетверте оформляють за ст.130 КУпАП, в нього вилучили посвідчення водія і він не має техпаспорту. 

Згодом Білецька повідомила, що Бузинарського "допитали і відпустили". 

"Порушили справу за ч.1 ст.345-1 ККУ "Погроза життю журналіста", - додала вона.

Як повідомляє місцеве видання "ВСЕ", батько Бузинарського - Михайло - є вихідцем з Донецька, ветеран війни в Афганістані, військовий на пенсії, займався бізнесом та мав відношення до охоронної структури "Відсіч".

Після Помаранчевої революції керував приймальною президента України на Рівненщині, очолював Територіальну державну інспекцію праці в області, був членом Рівненської облорганізації партії "Наша Україна". З 2013 р. очолював обласний осередок ГО "Український вибір" Віктора Медведчука.  

Наразі Михайло Бузинарський є головою Рівненської облорганізації партії "За життя"  Вадима Рабіновича.