Посадовець Нацполіції "забув" задекларувати $100 тисяч. Його перевірить ГПУ

Середа, 22 серпня 2018, 10:14

Нацагентство з питань запобігання корупції направило до Генпрокуратури та Нацполіції три висновки з ознаками кримінальних правопорушень щодо заступника керівника карного розшуку ГУНП у Києві Михайла Швалюка та екс-посадовця "Укртрансбезпеки" Андрія Максименка.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Зазначається, що два висновки стосуються Швалюка.

Так, за результатами перевірки декларації посадовця за 2016 рік були виявлені ознаки правопорушень, передбачених статтями 336-1 (декларування недостовірної інформації) та 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу.

У НАЗК повідомляють, що посадовець карного розшуку не вказав у декларації інформацію про нараховані банком відсотки в сумі 12 846,19 гривень та дохід від продажу автомобіля в сумі 35 000 гривень.

Також він не задекларував готівкові кошти у сумі 104 508  доларів США, 610 євро, 1000 гривень, які були знайдені та вилучені у нього під час обшуку правоохоронними органами та на які судом накладено арешт.

"Крім того, за наявною у Національному агентстві інформацією, законність підстав набуття  суб’єктом декларування цих коштів у повній сумі не підтверджується доказами", - йдеться у заяві.

Повідомляється, що ще один обґрунтований висновок затверджено та направлено до Нацполіції стосовно начальника відділу аналітичної роботи Департаменту державного нагляду та контролю за безпекою на транспорті Укртрансбезпеки Андрія Максименка.

В агентстві додають, що посадовець звільнився із займаної посади у січні 2016 року, однак декларацію після звільнення у 2017 році не подав. Відповідальність за таке правопорушення передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу.