У Житомирі ув’язнених годували куркою з сальмонелою

Вівторок, 7 серпня 2018, 15:00

Прокуратора розпочала кримінальне провадження після того як виявила сальмонелу в м’ясі для ув’язнених у Житомирі.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

"Місцева прокуратура розпочала два кримінальні провадження за фактами порушень санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням", - написав Лисенко.

Зокрема порушення виявили у виправній колонії № 4 та установі виконання покарань №8.

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень, у зразках курячого м’яса виявили патогенну мікрофлору, у тому числі сальмонелу.

Лисенко додав, що всього у морозильних камерах двох установ зберігається понад 12 тонн замороженої курятини.

Наразі використовувати м'ясо заборонили.

Триває досудове розслідування, яке проводить місцевий відділ поліції за процесуального керівництва місцевої прокуратури.