Ryanair може заснувати в Україні компанію для створення IT-продуктів

Вівторок, 11 вересня 2018, 08:44

Офіс Національної інвестиційної ради провів переговори з керівництвом "Ryanair" про створення в Україні компанії, яка розроблятиме всі IT-продукти для лоукостера.

Про це заявила голова офісу Національної інвестиційної ради Юлія Ковалів в ефірі Радіо НВ, передає Центр транспортних стратегій.

"Одна з ідей, які ми обговорювали з керівництвом "Ryanair", – це власне заснувати в Україні внутрішню організацію, яка розробляє для лоукостера всі IT-продукти", – сказала вона.

Також Ковалів зазначила, що офіс Націнвестради планує обговорити з "Ryanair" захід на ринок внутрішніх пасажирських перевезень, адже Україна має 20 внутрішніх аеропортів.

"Якщо ми говоримо про вхід лоукостів всередину країни, то, знову ж таки, важливий рівень аеропортових зборів, але всі компанії розуміють: чим дешевший квиток, тим швидше авіалінії стануть конкурентними", – зазначила вона.

Ковалів додала, що жодна з компаній не вимагає прямих фінансових вливань або дотацій, але для перевізника важливо, щоб аеропорт був належної якості.

Раніше повідомлялося, що "Ryanair" збирається створити в Україні свій дата-центр для зберігання і обробки даних, і працюватимуть там українські IT-фахівці.

Досвід співпраці з українцями в даній сфері лоукостер вже має в Польщі.

Перший рейс літак ірландського лоукостера здійснив 3 вересня. У 2019 "Ryanair" має намір запустити 17 нових рейсів із Польщі, 8 із яких – до України.

А днями стало відомо, що угорський лоукостер Wizz Air зацікавився аеропортом Херсон і вже провів переговори з чиновниками.