Доньки столичних чиновників хваляться у соцмережах відпочинком в елітних готелях

Вівторок, 11 вересня 2018, 14:04

Доньки першого заступника керівника столичної Державної фіскальної служби Ігоря Скорохода та судді Київського окружного адмінсуду Олега Басая витрачають на відпочинок за кордоном сотні тисяч гривень, в той час як задекларований дохід батьків  навряд може їм це дозволити.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" (Bihus.info).

Повідомляється, що донька київського податківця Скорохода наразі навчається в елітному Кловському ліцеї, який відвідували діти президента Петра Порошенка, політика Наталії Королевської та Ольги Фреймут.

За даними журналістів, під час літніх канікул донька податківця проходила освітню школу в Британії – EthertonEducation, ціна за дві місяці яких склала 8 тисяч фунтів стерлінгів або майже 300 тисяч грн.

Крім того, зазначається, що в Instagram дівчина розміщувала фото із готелю Pullman, що розташований у центрі столиці Британії, де тиждень проживання однієї особи коштує близько 85 тисяч гривень.

Автори розслідування також повідомляють, що навесні цього року Анна відпочивала в Римі в найдорожчому готелі, де тиждень відпочинку обходиться у середньому 60 тисяч гривень.

Вони додали, що в соцмережах дочки київського фіскала можна побачити фотографії з Болгарії, тропічних островів та Маямі.

У розслідуванні наголошується, що за весь 2017 рік Скороход заробив 250 тис грн - тобто менше, ніж коштують літні курси його доньки в Британії.

При цьому компанії його дружини Наталії Скороход, за даними податкової, вже багато років неактивні.

Зазначається, що минулого і позаминулого року вона вказала дохід від ФОП у розмірі близько одного мільйона гривень на рік.

У програмі також вказали, що багато фотографій донька податківця зробила з автомобілю Range Rover.

Журналісти ідентифікували авто завдяки бортовому комп’ютеру, який потрапив на знімок, а також зафіксували, як така ж іномарка виїжджає вранці з будинку, де проживає Скороход.  

Повідомляється, що за кермом перебувала його дружина, але в декларації київського податківця використання цієї автівки його родиною не зазначено.

Як встановили автори програми, Range Rover зареєстрований на маму Скорохода, яка, згідно соціальних мереж, проживає в Алчевську.

Окрім того, мама і теща податківця нещодавно придбали по квартирі в столичному будинку бізнес-класу по вулиці Златоустівській, а теща Скорохода також володіє квартирою площею 180 кв м у центрі Києва.

Журналісти додають, що приблизна вартість майна, записаного на родичів Скорохода, - 23 мільйони гривень.

Повідомляється, що елітне майно фіскал пояснив тим, що його батько - "Заслужений шахтар України", а мама працювала у торгівлі. Солідну суму задекларованої готівки Скороход аргументував продажем квартири у Донецьку до початку війни, хоча вона не зменшується, попри збільшення майна родини і подорожі його доньки.

Крім того автори розслідування з'ясували, де відпочиває і  донька судді Київського окружного адміністративного суду Олега Басая – Анастасія.

Зазначається, що у профілі в Instagram вона часто ділиться світлинами з відпочинку і  в одній з історій вона публікує серію фотографій з тропічного острову.

Так, на одному з фото видно, що вона відпочиває у пятизірковому готелі Royal Island Resort& Spa на Мальдівах. Тижневий відпочинок на одного там коштує близько 4 тисяч доларів.

Також журналісти встановили, що дівчина також відпочивала в Італії, на острові Іскія у   п’ятизірковому готелі L'AlbergoDellaReginaIsabella, де люблять відпочивати зірки світового масштабу - Моніка Белуччі,Селена Гомес, Джессіка Честейн. Ціна за тиждень відпочинку стартує від 2 тисяч євро.

Повідомляється, що донька столичного судді, після відпочинку в Італії також похвалилася подорожжю до грецького острову Корфу.

Там вона теж проживала в п’ятизірковому готелі Grecotel Eva Palace. Тур сюди стартує від 2 тисяч євро за тиждень відпочинку.

У програмі додали, що крім згаданих подорожей дівчина публікувала фотографії з Тенеріфе, Мілану, Арабських Еміратів та гірськолижнього курорту Валь-Гардена.

Зазначається, що її батько - суддя Олег Басай, який за весь минулий рік офіційно заробив менше 400 тисяч грн.

Минулорічний дохід дружини Роксолани Олег Басай у декларації не зазначив, посилаючись на розлучення.

Разом з тим повідомляється, що з попередніх декларацій відомо, що нотаріус Роксолана Басай у 2013 році заробила 600 тисяч гривень, у 2014му - 800 тис грн, а у 2015-му, коли запроваджувалося електронне декларування, раптом задекларувала аномальний дохід у 28 мільйонів гривень.

Суддя та його екс-дружина відмовились прокоментувати журналістам, яким чином приватний нотаріус змогла заробити 28 мільйонів гривень всього за один рік.

Журналісти додають, що сам суддя Київського окружного адмінсуду їздить на автомобілі Audi Q7, зареєстрованому на тещу, а живе в будинку 19-річної доньки.

Окрім того, його родичам належить квартира в Києві та будинок у передмісті столиці.