Супрун: "Тітушки" залили ртуттю ректорат Одеського медуніверситету

Вівторок, 11 вересня 2018, 14:52

Ректорат Одеського медичного університету залили ртуттю найняті колишнім керівництвом "тітушки".

Про це на прес-конференції у Києві заявила в.о.міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, передає "Укрінформ".

За її словами, ситуація щодо обрання ректора в Одеському медуніверситеті значно гірша, ніж у НМУ ім.Богомольця, оскільки там колишній ректорат найняв місцевих "тітушок".

"Вчора заливали ректорат ртуттю, щоб ніхто не зміг зайти... Важко уявити, скільки коштів проходить через їхні кишені, якщо вони так тримаються своїх посад", - сказала Супрун.

На її думку, якщо би ректорат мав повагу до себе, то пішов би спокійно і співпрацював із судами, але вони "поводяться як мафія".

Раніше Міністерство охорони здоров'я призначило виконуючою обов'язки ректора Одеського національного медвишу проректора з науково-педагогічної роботи Владлену Дубініну.

17 липня МОЗ достроково розірвало контракт з ректором Одеського національного медичного університету Валерієм Запорожаном.

Тоді виконувати обов'язки ректора Одеського медуніверситету почав завідувач кафедри психології Костянтин Аймедов.

Утім, 31 серпня Запорожан незаконно провів збори трудового колективу у приміщенні головного корпусу Одеського національного медичного університету.

Учасники незаконних зборів "висловили недовіру" призначеному МОЗ України в.о. ректора Костянтину Аймедову і проголосували за призначення на цю посаду голови профкому Юрія Сухіна.

А вже 3 вересня МОЗ стало відомо, що 31 серпня Окружний адміністративний суд Києва припинив дії наказу МОЗ України про призначення в.о. ректора Костянтина Аймедова.

У МОЗ стверджують, що обрання Юрія Сухіна в.о. ректора Одеського медуніверситету порушує законодавство.

Міністерство подало заяву про вчинення злочину державними реєстраторами, які незаконно, без відповідного рішення МОЗ, внесли дані до єдиного державного реєстру про "нібито керівника ОНМедУ Юрія Сухіна".

Також МОЗ України подало скаргу до міністерства юстиції України щодо дій цих реєстраторів з вимогою скасувати рішення про реєстрацію, а також апеляційну скаргу на ухвалу Окружного адміністративного суду Києва.

У МОЗ зазначають, що усі працівники університету, яких зараз звільняють через їхню відмову підтримати дії та накази Юрія Сухіна, звільнені незаконно.