Учасника АТО Ананьєва відпустили на поруки нардепа

Вівторок, 11 вересня 2018, 14:57

Депутат Верховної Ради Андрій Денисенко взяв на поруки  блогера та учасника АТО Валерія Ананьєва, якого напередодні затримали у Дніпрі.

Про це сам Денисенко повідомив у Facebook.

"Взяв на поруки Валеру Ананьєва, який, сподіваюся, все-таки найближчим часом презентує свою книгу вдячній дніпровській публіці", - написав він.

Нардеп додав, що зради в діях поліцейських не побачив.

Як повідомлялося, Ананьєва (справжнє прізвище Великжанин), затримали 10 вересня у Дніпрі для проведення слідчих дій у справі за ч. 2 ст. 122 ККУ (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).  

Пізніше поліція пояснила, що Ананьєва затримали, тому що він не з'являвся до правоохоронців після бійки у 2016 році.

За даним правоохоронців, у січні 2016 року у спортзалі Ананьєв після словесної перепалки кілька разів ударив кулаком в обличчя опоненту.

Потерпілого доставили до лікарні, де йому встановили діагноз "крововилив навколо очей, забій головного мозку І ступеню, перелом кісток носа зі зміщенням".

23 березня Ананьєв не з’явився до органів досудового слідства, його близьким родичам вручили письмове повідомлення про підозру та повідомили про необхідність явки до Новомосковського відділу поліції.

Щоб мати змогу проводити слідчі дії 4 квітня 2018 року Ананьєва оголосили в розшук.

7 червня слідчий суддя Новомосковського міжрайонного суду виніс ухвалу на примусове затримання чоловіка для обрання йому міри запобіжного заходу.

Читайте також: "Десантник АТО пішки вирушив у мандрівку до узбережжя Атлантичного океану"