Манафорт погодився співпрацювати зі слідством у розслідуванні щодо Трампа і РФ

П'ятниця, 14 вересня 2018, 19:14

Пол Манафорт, який керував передвиборчою кампанією Дональда Трампа, погодився співпрацювати з прокурорами США в розслідуванні про передбачуване втручання Росії в американські вибори.

Про це повідомляє Reuters.

Обвинувачі повідомили федеральному суду у Вашингтоні, що Манафорт погодився співпрацювати з розслідуванням, яке очолює спеціальний прокурор Роберт Мюллер, в рамках угоди зі слідством про визнання провини.

Манафорт визнав себе винним у змові проти Сполучених Штатів, а також в змові з метою перешкоджати правосуддю - за допомогою здійснення впливу на свідків.

Як відомо, Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні Мюллера про можливу змову між командою Дональда Трампа і Росією, почасти через численні зв'язки Манафорта з росіянами і його роботу з екс-президентом України Віктором Януковичем.

Манафорта ще чекає другий судовий процес 17 вересня у Вашингтоні, в якому його звинувачують у відмиванні грошей, не реєстрації в якості лобіста у США за свою роботу для прокремлівських політиків в Україні та перешкоджання здійсненню правосуддя.

Європейська правда