Мер Лондона закликав провести новий референдум щодо Brexit

Неділя, 16 вересня 2018, 03:56

Мер Лондона Садік Хан закликав провести ще один референдум щодо виходу Великої Британії з ЄС. За його словами, уряду не вдалося виконати своє завдання з укладення вигідної угоди з Євросоюзом, тому звичайні британці "мають сказати вирішальне слово".

Про це він написав у статті для Observer, передає Reuters.

Зазначається, що прем'єр-міністр країни Тереза Мей вже неодноразово виключала можливість проведення ще одного референдуму. За її словами, члени парламенту зможуть проголосувати, чи приймати будь-яку остаточну угоду.

Садік Хан звинуватив уряд у маніпулюванні переговорами щодо угоди з ЄС.

Крім цього, він підкреслив що "загроза життєвим стандартам та економіці надто велика для того, щоб люди не мали висловити свою думку".

"Йдеться про публічне голосування. Є три варіанти: вихід з ЄС із угодою, яку пропонує уряд; вихід без угоди про Brexit; можливість залишитися в ЄС", - сказав мер Лондона.

У рамках угоди про перехідний період після Brexit Британія погодилася заплатити ЄС протягом найближчих десятиліть від 35 до 39 млрд євро.

Але переговори щодо угоди зайшли в глухий кут, викликавши побоювання, що Британія може вийти з Євросоюзу в березні 2019 року взагалі без будь-яких домовленостей.

Британський міністр з питань Brexit Домінік Рааб заявив, що Лондон не платитиме Євросоюзу фінансову компенсацію за вихід з блоку, якщо не буде досягнуто угоди з Брюсселем.