У НАТО не бачать можливості синхронізації України і Грузії на шляху до Альянсу

Понеділок, 17 вересня 2018, 10:47

У НАТО не розглядають ідею синхронізації вступу України і Грузії до Альянсу через надто різні ситуації у двох країнах.

Про це заявив помічник генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки Алехандро Альваргонсалес в інтерв’ю "Європейській правді".

"Це не входить у наші плани. Ми будемо ухвалювати рішення, виходячи з реформ і ситуації, а вона надто різна, я на цьому наполягаю. Ідеї синхронізації України та Грузії (на шляху до НАТО) у нас просто немає", - сказав Альварогонсалес.

Він також зазначив, що План дій щодо членства в НАТО нині не має фундаментального значення, головне – це проведення реформ, викладених у Річній національній програмі.

"Наша оцінка того, як Україна рухається цією дорогою – позитивна. Це стосується і військової складової, забезпечення сумісності тощо, і демократичних реформ. Зроблено чимало. Але попереду ще більше роботи", - сказав помічник генсека.

Він нагадав, що на останньому саміті НАТО країни-члени підтвердили рішення Бухареста щодо України, що одного дня вона приєднається до Альянсу.

"Що ж стосується Плану дій щодо членства в НАТО, тобто ПДЧ, то нині немає фундаментального значення, чи буде на вашому шляху до членства саме ПДЧ, чи якась інша абревіатура", - додав він.

Європейська правда