МОЗ хоче, щоб за Амосову взялися поліція і ГПУ

П'ятниця, 21 вересня 2018, 11:28

Міністерство охорони здоров'я звернулося до Національної поліції та Генеральної прокуратури з вимогою розслідування "низки зухвалих злочинів" екс-ректорки НМУ Катерини Амосової.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій 21 вересня.

"Міністерство вживатиме всіх необхідних заходів у межах закону для припинення злочинної діяльності екс-адміністрації закладу, що ганьбить репутацію найбільшого медичного університету країни та призвела до управлінського хаосу, який загрожує розкраданням бюджетних коштів", - йдеться в заяві.

МОЗ наголошує, що вважає рішення Печерського суду міста Києва від 20 вересня 2018 року щодо поновлення Амосової на посаді ректорки Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця незаконним.

"Печерський суд у особі судді Віталія Писанця у черговий раз приймає рішення на підтримку скомпрометованої численними звинуваченнями в корупції екс-очільниці одного з найбільших медуніверситетів України", - зазначають у МОЗ.

У міністерстві наголошують, що поновлюючи на посаді Амосову, суд водночас обмежує можливості МОЗ як засновника керувати закладом та ставить під загрозу конституційні права громадян на освіту.

У МОЗ звертають увагу правоохоронців, що після винесення рішення суду, Амосова вже почала видавати незаконні "накази".

"Подібні дії з боку екс-ректорки, яку МОЗ України звільнив з посади у квітні 2018 року, міністерство розцінює як рейдерське захоплення державного університету", - йдеться в заяві.

"МОЗ України звертається до Національної поліції та Генеральної прокуратури із заявами про вчинення злочину. Міністерство сподівається, що на відміну від судової влади, яка дискредитувала себе неправосудними рішеннями, Національна поліція та Генпрокуратура забезпечать справедливе та якісне розслідування злочинів екс-керівництва НМУ", - сказано також у заяві міністерства.

У МОЗ наголошують, що законним керівником НМУ ім. О.О. Богомольця є Олександр Науменко, якого МОЗ України наказом від 7 вересня 2018 року визнало в.о. ректора.

20 вересня стало відомо, що Київський Печерський районний суд визнав незаконним та скасував наказ Міністерства охорони здоров'я про звільнення Катерини Амосової з посади ректорки Національного медуніверситету ім. Богомольця і поновив її на роботі.

Комісія МОЗ визнала роботу ректора НМУ в 2017 році незадовільною.

Деталі про перипетії зі звільненням Амосової можна почитати за лінком.