Зенітки з ДУ і безпілотні гелікоптери: Україна випробувала військові новинки

П'ятниця, 21 вересня 2018, 15:10

Збройні сили України провели випробування нової української зброї та військової техніки.

Про це повідомляється на сайті секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова.

Зокрема, випробували українські легкі багатоцільові вертольоті "Скаут" і АК1-3, які здатні забезпечувати розвідку та швидке сполучення у військах, виконувати завдання з охорони кордону, а також виконувати бойові завдання, вражаючи цілі як вдень, так і вночі, зокрема, працюючи в безпілотному режимі.

Також відбулися випробування модернізованої зенітної установки ЗУ-23-2. Вона поєднана з електронною системою автоматичного знаходження цілі та оснащена автоматичною системою, що дозволяє керувати вогнем одразу кількох зенітних установок на відстані, із захищених позицій.

Крім того, повідомляється на сайті, відбулися авіаційні випробування нового оперативно-тактичного безпілотного комплексу, що здатен проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий від впливу засобів радіоелектронної боротьби зв’язок на оперативній глибині до 200 км, перебуваючи в повітрі до 24 годин.

Також бойовий безпілотний комплекс може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд та точно вражати цілі в глибокому тилу ворога.

Зазначається, що ці безпілотні комплекси створені українськими зброярами у співпраці з іноземними партнерами.

Крім того, на полігоні ЗСУ були продемонстровані та випробувані нові боєприпаси українського виробництва, зокрема, ракети РС-80, придатні для використання у різних варіантах їх застосування, та осколково-фугасний снаряд для популярних у військах гармат МТ-12 "Рапіра".

"Усі нові розробки українського ОПК, які пройшли випробування, продемонстрували свою високу ефективність, та після взяття їх на озброєння значно посилять наш військовий потенціал", - прокоментував випробування Турчинов.