Державні лісагентства "розпиляли" гроші від президентського спортклубу – ЗМІ

Середа, 5 вересня 2018, 12:28

Два держпідприємства, які продали нерухомість під розширення президентського спортивного клубу "5 елемент", витратили отримані гроші на премії і фіктивні ремонтні тендери.

Про це йдеться у сюжеті програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Зазначається, що ДП "ЛІАЦ" та "Діброва", котрими опікується Державне агентство лісових ресурсів, мали нерухомість біля спортклубу "5 елемент", бенефіціаром котрого є президент Петро Порошенко.

У 2016-2017 рр. підприємства продали свої будівлі приватній компанії "Інбук", яка через кілька місяців перепродала їх фірмі, яка керує "5 елементом".

Спортклуб ще у 2016-му запланував розширення і мав отримати контроль над вказаною нерухомістю та землею під нею.

За інформацією журналістів, "Інбук" була пов’язана з колишнім заступником міністра оборони, бізнес-партнером родини міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика та помічником нардепа від БПП Анатолія Матвієнка В’ячеславом Кредісовим.

"Після перепродажу придбаної нерухомості "Інбук" змінила адресу реєстрації на нині неіснуючу, у фірми також змінилися керівник і власник. Вірогідно, компанія просто виконувала роль посередника в цих операціях", - йдеться в матеріалах розслідування "Наших грошей".

Журналісти стверджують, що ДП "ЛІАЦ" за свою частину нерухомості отримало понад 10 мільйонів гривень і витратило їх на премії в розмірі 1000% своєму керівництву, а також на фіктивний ремонт своєї нерухомості.

Зокрема, "ЛІАЦ" підписав практично ідентичні угоди з двома приватними фірмами, які своїх ремонтних зобов’язань не виконали. Обидві компанії мали єдиного директора, а після підписання угод з ДП - змінили адреси реєстрації та засновників.

Повідомляється, що ці витрати в подальшому зацікавили прокуратуру, яка почала розслідування.

ДП "Діброва" має податкові та зарплатні борги. Від продажу нерухомості підприємство мало отримати майже 5 мільйонів гривень.

Наразі "Діброва" перебуває в процесі ліквідації і навіть після продажу майна на 5 млн все ще має податковий борг. Директорка ДП Клавдія Гребенюк не повідомила куди поділися отримані кошти.