Суд у справі бойовика Лусваргі перенесли через неявку адвоката

Середа, 10 жовтня 2018, 03:29

Суд у справі громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, якого підозрюють у сприянні бойовикам "ДНР", перенесли на 18 жовтня через неявку адвоката.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що засідання Павлоградського міського райсуду 9 жовтня не відбулося через неявку адвоката Валентина Рибіна.

Рибін повідомив "Радіо Свбода", що пояснив суду причину своєї неявки.

"Я повідомив суду, що не зміг прибути сьогодні до суду, оскільки виїхав машиною і через технічні неполадки не зміг дістатись до суду", - сказав він.

"Водночас у залі суду на запитання щодо бажання змінити адвоката підсудний Лусваргі відповів негативно", - йдеться у повідомленні.

Наступне засідання суду призначили на 18 жовтня.

Суд у справі Лусваргі переносять не вперше.

Суд у його справі мав відбутися 12 червня, але був відтермінований через навчання суддів. Перед тим засідання суду планували на 15 травня, але воно також не відбулося через неявку адвоката.

21 серпня Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області продовжив до 19 жовтня 2018 року арешт громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі.

У жовтні 2016 року співробітники СБУ затримали Лусваргі в аеропорту "Бориспіль".

У січні 2017 року Печерський райсуд Києва визнав бразильця винним у створенні терористичної організації і незаконних збройних формувань – і засудив до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Але Апеляційний суд Києва у серпні 2017 року скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд.

15 лютого 2018 року Верховний суд визначив територіальну підсудність кримінального провадження за Павлоградським міськрайонним судом Дніпропетровської області.

Навесні журналісти програми "Донбас.Реалії" виявили, що Лусваргі перебуває на свободі й вільно гуляє Києвом.

4 травня націоналісти схопили Рафаеля Лусваргі в Києві й привели його до СБУ.

7 травня Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області арештував Лусваргі на 60 діб – до 5 липня він перебуватиме у СІЗО Дніпра.

Служба безпеки України почала розслідування за фактом затримання представниками "С14" громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі.