Затриманий на Донбасі білорус-бойовик "ДНР" пройде психіатричну експертизу

Середа, 10 жовтня 2018, 14:55

Слідчі Служби безпеки України не змогли у встановлений законом термін двох місяців завершити досудове розслідування справи затриманого на Донеччині громадянина Білорусі, який воював разом із бойовиками "ДНР".

Про це повідомляє у середу білоруська служба "Радіо Свобода".

Суд продовжив терміни досудового розслідування справи до 10 грудня.

Зазначається, що слідство планує провести судово-психіатричну експертизу щодо підозрюваного, а також отримати з Білорусі інформацію, яка допоможе зібрати додаткові докази його провини.

На підставі цих та інших зібраних даними слідство має скласти і пред’явити білорусу обвинувачення – йому загрожує позбавлення волі на термін від 8 до 15 років.

Весь цей час громадянин Білорусі буде перебувати в Маріупольскому слідчому ізоляторі - термін утримання його під вартою продовжений до 3 грудня.

Про затримання громадянина Білорусі стало відомо 14 серпня. Повідомлялося, що його затримали спецслужби на підконтрольній Києву території Донецької області.

У той же час адвокат Олександр Горєлов стверджував, що його підзахисний "добровільно прибув до органів СБУ та співпрацює зі слідством".

За даними слідства у листопаді 2014 року 30-річний білорус вступив до лав бойовиків ОРДО, де згодом отримав звання "старший сержант" і став командиром танку в 1-му окремому танковому батальйоні "Сомалі", за що отримував зарплату.

Відомо, що затриманий білорус народився у Вітебську, раніше вже був засуджений у Білорусі, має дитину 2009 року народження. На судовому процесі, коли обирався запобіжний захід, він визнав свою провину.