Патруль ОБСЄ потрапив під вогонь бойовиків біля Кам'янки

Четвер, 11 жовтня 2018, 09:51

Бойовики відкрили вогонь у бік патруля СММ ОБСЄ під час проведення зміни персоналу на Донецькій фільтрувальній станції 10 жовтня

Про це заявляє українська сторона Спільного центру контролю й координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), передає штаб Операції об’єднаних сил:

У середу о 9.00 у районі Кам'янки "бойовиками збройних формувань Російської Федерації було відкрито вогонь зі стрілецької зброї у бік позицій Збройних сил України", йдеться у повідомленні.

"Під вогонь потрапили представники української сторони СЦКК та СММ ОБСЄ, котрі здійснювали моніторинг безпекової ситуації в районі Донецької фільтрувальної станції під час проведення щоденної зміни персоналу", – заявляють в СЦКК.

"Таким чином, бойовики зневажили гарантії безпеки та режиму повної тиші, які надаються сторонами на час проведення даної процедури. При чому бойовикам було достеменно відомо, що патруль СММ ОБСЄ виставляється щоденно у районі Кам'янки, яка наразі потрапила під їхній вогонь", – стверджують там.

Місія ОБСЄ повідомила, що 10 жовтня о 08:59 патруль СММ у складі п’яти співробітників на двох броньованих автомобілях перебував на автошляху Н20 приблизно за 1,5 км на південь від н. п. Кам’янка (підконтрольний урядові, 20 км на північ від Донецька) та за 3 км на північ від Донецької фільтрувальної станції.

Команда місії здійснювала моніторинг безпекової ситуації в районі Донецької фільтрувальної станції для сприяння ремонту та ротації змін робітників на станції.

"Троє членів патруля СММ стояли поруч з автомобілями, тоді як інші були в салонах автомобілів, коли почули свистячий звук двох куль, що пролетіли на відстані 10-50 метрів над їхніми головами, попри надані гарантії безпеки", – інформує СММ ОБСЄ.

"Команді місії не вдалося встановити напрямок вогню", – уточнює місія.

О 09:03 патруль СММ благополучно покинув той район.

Про цей випадок місія поінформувала групу української сторони у СЦКК і збройні формування, а також попросила розібратися з цим інцидентом.