Міноборони показало, як проходять міжнародні навчання в Україні

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 16:28

На Вінниччині, в рамках багатонаціональних навчань "Чисте небо — 2018" фахівці пошуково-рятувального забезпечення Збройних Сил України спільно з військовослужбовцями з США та Данії практично відпрацьовують питання пошуку, надання допомоги та евакуації екіпажів, які зазнали лиха.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Зазначається, що рятувальні роботи проводяться на різних тактичних майданчиках: відкритій місцевості, у лісовій смузі та на воді.

За даними відомства, до проведення тренувань задіяні вертольоти типу Мі-8, літак аеромедичної евакуації Ан-26 "Віта".

фото Міноборони
фото Міноборони
фото Міноборони

"Паралельно з тренуваннями груп пошуково-рятувального забезпечення спільні польотні завдання на літаках Ан-26 та С-130J виконують українські та американські військові льотчики", - йдеться у повідомленні.

фото Міноборони
фото Міноборони
фото Міноборони

За словами старшого національного представника на навчаннях на аеродромі "Гавришівка" полковника Валерія Сморжанюка, загалом відпрацьовується чотири складові багатонаціонального навчання.

фото Міноборони
фото Міноборони
фото Міноборони

Зокрема,  авіаційний компонент, пошуково-рятувальне забезпечення, а також спільні завдання виконують підрозділи аеромедичної евакуації та спеціалісти з кібербезпеки.

Полковник зазначив, що польоти відбуваються і вдень, і вночі, а окремі завдання виконуються на гранично малих висотах.

фото Міноборони
фото Міноборони
фото Міноборони

"Вчора, до речі, корективи у тренування військових медиків внесло саме життя. Екіпаж реанімаційно-операційного літака Ан-26 "Віта" з американськими та українськими медиками на борту здійснив аеромедичну евакуацію пораненого з Харкова до Києва", — розповів Сморжанюк.

Він додав, що українські військові мають достатньо високу підготовку, а інструктори з США та Данії пройшли "гарячі точки".