На Донеччині затримали бойовика - СБУ

Субота, 13 жовтня 2018, 12:22

Співробітники контррозвідки СБУ під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури затримали у Донецькій області бойовика терористичної організації "ДНР".

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби встановили, що керівник однієї з громадських організацій міста Дружківка у травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань.

Фото СБУ

"Перебуваючи у лавах терористів він брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції. Зловмисник, зокрема, організовував "несення служби" на незаконних блокпостах бойовиків, що розташовувались у Дружківці. Також він забезпечував озброєну охорону на так званих "виборчих дільницях" під час псевдовиборів на тимчасово окупованій території Донеччини", - розповіли у спецслужбі.

Зазначається, що після звільнення Дружківки силами антитерористичної операції учасник незаконних збройних формувань тривалий час переховувався від українських правоохоронців.

Співробітники СБУ затримали бойовика в одному з населених пунктів Донецької області за місцем проживання його родичів.

Фігуранту справи оголошено про підозру в скоєнні злочину з ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Операція з викриття зловмисника проводилась за сприяння Державної прикордонної служби України.